Anna ja Pantera

Pantera on 16 vuotias arabitamma, jonka ostin nelivuotiaana ja ratsastamattomana, nykyään yhteistä taivalta on takana jo yli kymmenen vuotta. Panteralla on tarvittaessa nopeat reaktiot ja tulinen luonne, mutta myös äärettömästi viisautta, herkkyyttä ja tammamaista lempeyttä. Pantera kärsi vuosia sitten erittäin pahoista kinnerpateista, nykyään oireet ovat helpottaneet ja muuttuneet enemmänkin jäykkyydeksi. Kinnerongelmat ja arabille tyypillinen takaosan rakenne luovat haasteita ratsastukseen, joihin olemme saaneet parhaan mahdollisen avun Akateemisesta Ratsastustaiteesta.

Aikanaan meillä oli pitkään vaikeuksia löytää sopivaa valmentajaa, jonka kanssa ajatukset kohtaisivat. Vuosia sitten löysin valmentajakseni Katariina Cozmein, joka tutustutti minut uudenlaiseen tapaan olla hevosten kanssa, ratsastaa ja työskennellä myös maasta käsin. Viimeiset neljä vuotta olen työskennellyt määrätietoisemmin Akateemisen Ratsastustaiteen metodien mukaisesti, paljon itse opiskellen, tietoa etsien ja asioita kokeillen omien hevosteni kanssa. Myös hyvä ystäväni, joka on poikkeuksellisen taitava sekä ratsastajana että hevosenkäsittelijänä on auttanut minua matkallani paljon. Akateemisen Ratsastustaiteen opettajanani toimii Sara Autelo.

Olen usein kokenut olevani enemmän ratsastaja kuin maasta käsin työskentelijä. Omien fyysisten rajoitusteni takia olen joutunut viimeisten vuosien aikana pitämään muutamia pidempiä taukoja ratsastuksesta ja näiden taukojen aikana syventynyt maasta käsin työskentelyn saloihin tarkemmin. Maasta työskentelystä onkin vähitellen tullut minulle erinomainen työkalu.