Katarina Kjellman

Katarina Kjellman bor i Pedersöre, Österbotten. Katarina har tränat enligt den akademiska skolan sedan hon köpte sin första häst 2007. År 2015 gjorde hon godkänt groundwork-longeprov och väpnarprov med sin varmblodiga travhäst. Hon är därmed den andra i Finland som blivit inskriven i Riddarskapet.

År 2013 gjorde Katarina praktik hos Michelle Wolf i Danmark, på deras Akademiska Ridskola. Idag tränar Katarina regelbundet för Annika Keller och Anna-Clara Olofsson, samt deltar årligen i kurser för Bent Branderup och Christofer Dahlgren.

Katarina håller lektioner i Pedersöre och runtom i Österbotten. Hon tar även emot hästar för inridning och tillridning. Katarina sätter fokus på att ge sina elever en större förståelse bl.a. på hästens och ryttarens biomekanik, samt kommunikation mellan häst och människa, både från marken och på ryggen.

”Det jag gillar med AR är att det passar alla, oavsett vilken häst du har eller på vilken nivå ni är. Jag har sett mycket goda resultat för såväl tävlingshästar som ”problemhästar”. AR har även visat sig vara en bra form av rehabilitering för sjuka eller skadade hästar, eftersom träningen är skonsam och jobbar utifrån hästen.”

Kontakt: fmakatarinakjellman@gmail.com

050-4902026

https://www.facebook.com/fmaKatarinaKjellman/

https://www.youtube.com/user/Zorayah89