Lounastarjoilu

Vuonna 2018 tullaan tarjoilemaan maukasta keittolounasta erilaisilla höysteillä.

Tulemme tarjoilemaan kasvisruokaa ja pyrimme ottamaan huomioon maidottomat sekä gluteenittomat ruokavaliot parhaamme mukaan. Tämän erikoisempia ruokavalioita emme pysty ottamaan huomioon.

Lounas alkaen klo 13:00 ja siitä ryhmissä puolentunnin välein. Saat ilmoittautuessasi ajan, jolloin toivomme sinun syövän.

kuva Tapio Autelo

kuva Tapio Autelo

Alla toivottuja vuoden 2015 reseptejä
MALLAN BATAATTI-PARSAKAALI -KEITTO GRANÅSASSA

5 LITRAN ANNOS (PAKASTEESEEN LOPUT ODOTTAMAAN)

3 isoa bataattia
3 parsakaalia
2 kasvisliemikuutiota (Reformi. luomu)
1 kookosmaitotölkki 0.5 litraa
1 kookoskermatetra 2 dl
timjamia, mustapippuria, reilusti kumpaakin

Kuori
bataatit. Keitä pilkotut bataattiviipaleet ensin pehmeähköksi kasvis-
ja mausteliemessä. Vettä niin, että bataatit peittyvät. Lisää sitten
pilkotut parsakaalit joukkoon höyrystymään (lisää hieman vettä
tarvittaessa). Keitä edelleen hetki, lisää kookosmaito ja kerma ja
kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella mieleiseesi karheuteen ja
tarkista maku, lisää makusi mukaan hiven suolaa (käytän Himalajan
ruususuolaa). Nauti ja laita loppu pakkaseen.

---

Lisukkeeksi
Valko-ruskeapapumarinadia

Liota
pavut erikseen ohjeen mukaan. Keitä kypsäksi. Jäähdytä. Lisää
rypsiöljyä, chilirouhetta ja pippuria tms makusi mukaan. Anna marinoitua
vähintään pari tuntia välillä sekoittaen. Yön yli maustuu hyvin.

---

Linssilevite
2 dl vettä
1 dl huuhdeltuja punaisia linssejä
½ kasisliemikuutiota
Keitä
n. 10 minuuttia tai niin, että vesi on melkein kokonaan haihtunut.
Jäähdytä, lisää 1,5-2 ruoalusikallista rypisöljyä. Säilytä jääkaapissa,
säilyy useamman päivän.


Hyvää talven tuloa kaikille ja kiitos viikonlopusta!

Malla K, Saran vanhimus